Amnesty International амнистира проституцията

15010
 Amnesty International амнистира проституцията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

След международния конгрес в Дъблин, който се проведе от 7 до 11 август и две години напрегнати спорове, Amnesty International гласува за свалянето на наказанието за проституция. Това се отнася не само до самите жени, които проституират, но и техните клиенти и сутеньори. Истински скандал. Това пише френското издание Boulevard Voltaire.

Изобщо, т. нар. цивилизован западен свят се разкъсва по въпроса за правото: правото да се разпореждаш със собственото си тяло. При това тук наблюдаваме характерното за времето ни, наслояване на противоречия, в резултат на което може да се защитават напълно несъвместими неща, коментира френското издание. Така например, някои се застъпват за комерсиализацията на тялото в името на правото да бъдеш хомосексуалист, бисексуален или травестит и свързаното с това „право на дете“ (продажба на яйцеклетки, изкуствено оплождане, сурогатно майчинство....), но едновременно с това се подкрепя наказанието за проститутките и техните клиенти.

Заместник-говорителят на израелския парламент замесен в сводничество в Бургас?

Страхотен скандал с българска среда избухна в Израел. Журналистическо разследване на израелската телевизия Канал 2 показа, че заместник...

Тази пролет видяхме как в ефира на Arte Клод Асколович защити 60-годишната германка, която се подложи на ин витро и възнамерява да роди четиризнаци. Всичко това в името на равенството за правото да се разпореждаш с тялото си, след като старците може да имат деца от млади жени. Затова Amnesty International решиха, че „криминализирането на секс услугите между съгласните на това възрастни хора може да повлече след себе си ръст на нарушенията на правата на работниците в секс индустрията.“ Така шефът на френското представителство на организацията Катрин Годар заяви, че целта на проекта е секс услугите да бъдат направени „обикновена работа, за да може да се защитят по-добре правата хората.“ Трябва да бъдат „изведени проститутките от нелегалната ситуация, да им се позволи да защитят правата си, да им се предостави юридическа защита, достъп към услуги и жилище“, както на всички други работници.

В същото време по думите ѝ, не става дума за намаляване на наказанието за клиентите заради това, че ползват секс услуги. Оттук следва въпросът: какво е проститутката без клиент? Безработна от секс индустрията?

Други асоциации обаче изказват съвсем други позиции. От Femen смятат, че около позицията на Amnesty International „не намирисва на договор за предоставянето на сексуални услуги между двама, съгласни на това, възрастни.“ На практика целта е в това да се „подкрепи политиката за съхраняването на сексуалното робство, обработка, мъчения, варварства, убийства, изнасилвания и други „прелести“ на проституцията.“

“Проституцията е чиста проба проява на мъжкото доминиране. Клиентът купува стока, проститутка, която се превръща за него в инструмент за получаване на удоволствие. В такива отношения на доминиране мъжът държи в ръцете си всичко - и секса, и парите.“, твърдят още от Femen. Само, че в повечето бордеи в цялата планета управляват т.нар. „мадам“, а в Африка 95% от случаите на проституция са организирани от местните „мамчета“.

Все повече британки търсят да си купят секс

Жените купуват повече секс отвсякога, показва ново изследване, публикувано в "Индипендънт" и цитирано от БГНЕС. Резултатите разкриват,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари