Аналитик от САЩ не изключва Русия и проруските сепаратисти да не са виновни за MH17

15202
Аналитик от САЩ не изключва Русия и проруските сепаратисти да не са виновни за MH17
Снимка: Gettyimages

Западът отхвърля необходимостта от обективно разследване на катастрофата на малайзийския пътнически самолет MH17 над Украйна на 17 юли 2014 година. Такова мнение изрази пред ТАСС ветеранът на американското разузнаване Реймънд Макгъвърн, коментирайки противоречията на идеята за създаването на международен трибунал за виновниците за смъртта на 297-те пътници.

Макгъвърн е работил 27 години в ЦРУ като аналитик, а в края на кариерата си е отговарял за подготвянето на разузнавателните доклади за президента, предаде БГНЕС.

Малайзийските авиолинии обявиха "технически банкрут"

Малайзийският авиопревозвач "Малайзия Еърлайнс" обяви "технически банкрут", предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на ръководит...

Според мнението му "абсолютен приоритет, за съжаление, от самото начало бе даден на обвиненията срещу проруски настроените сепаратисти – без убедителни доказателства". 

Логиката показва, че година след свалянето на самолета спецслужбите и на САЩ, и на Русия, са получили допълнителни сведения за случилото се. Може да се предположи, че ако американските власти можеха да подкрепят своята теория, според която самолетът е свален от опълченците, то Кери (държавният секретар) или който и да е щяха да тръбят наляво и надясно в рамките на сегашната антируска пропагандна кампания на Вашингтон", отбеляза експертът. 

Но доколкото това не се случва, продължи той, "аз мога да стигна до извода, че САЩ...или не разполагат с убедителни доказателства, подкрепящи предявените по-рано обвинения, или са събрали разузнавателна информация, която не им съответства (на обвиненията) и затова сега си мълчат". 

Поведението на администрацията навежда на мисълта, че "събраните през годината разузнавателни данни не подкрепят казаното от Кери веднага" след катастрофата, смята Макгъвърн. Според него не е изключено разузнаването на САЩ да разполага с данни, че "виновни са не Русия и не проруски настроените сепаратисти". 

Скандален журналист: ЦРУ крие истината за MH17

ЦРУ притежава обширна оперативна инфомация за сваления малайзийски Боинг 777 над Източна Украйна. Това твърди прославилия се с гръмките...

"Подобен тип мнения идват от хора, които контактуват с онези аналитици професионалисти в ЦРУ, които се придържат към нравствени норми, изискващи да се казва истината", каза Макгъвърн, без да се впуска в подробности. 

Инициативата за създаването на трибунала е на Нидерландия и Малайзия. Тя бе подкрепена от още няколко държави. Вчера в Съвета за сигурност на ООН бе внесена проекторезолюция за създаването на международния трибунал за трагедията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари