Август 2020 г.?

12582
Август 2020 г.?
Снимка: Gettyimages

Президентът на САЩ Донълд Тръмп нападна Мексико. Владимир Путин свика на спешно заседание лидерите на европейските страни: испанския премиер Пабло Иглесиас, гръцкия министър-председател Янис Варуфакис, британския му колега и лидер на лявата чавистко–вегетарианска фракция на партията на лейбъристите Джеръми Корбин. Срещата на върха се провежда на територията на Гибралтар, върната на Испания след идването на власт във Великобритания на крайния антиколониалист Джеръми Корбин.

Съвещанието бе открито от другаря министър на отбраната на Испания Иниго Ерехон с представянето на анализ на създалата се ситуация. Въоръжените сили на САЩ са нахлули на територията на Мексико по цялата дължина на северната граница. Както заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, целта на военната операция е връщането в състава на страната на северните щати на Мексико: Долна Калифорния, Сонора, Чиуауа, Коауила, Нуево Леон и Тамаулипас.

Мексиканската армия отстъпва. Отбелязват се отделни сблъсъци на подразделенията на зелените барети на САЩ със силите на мексиканската общинска полиция, която е под контрола на наркобарона Хоакин Гусман, по-известен като „Ел Чапо”.

10-те най-добри здравни системи в света

На всеки 10 години Световната здравна организация (СЗО) излиза с по-обширен доклад за опазването на здравето на жителите на Земята. В д...

Ситуацията се усложнява и допълнително от факта, че голяма част от населението на шесте европейски държави с възторг подкрепят нахлуването на американските войски на територията на Мексико.

Освен това има и вътрешен разкол в мексиканското правителство. На видео, публикувано в You Tube, се вижда как президентът на Мексико  - бившият футболен треньор Мигел Ерера се нахвърля с юмруци срещу военния министър.

Министърът на отбраната на Испания приключи доклада си. Путин моли европейските си колеги да се изкажат по въпроса. Лейбъриста Корбин (с неизменния си каскет с лика на Ленин) заявява, че за своите 71 години нито веднъж не е предавал принципите на пацифизма, но разбира, че е необходимо да се вземат ответни мерки за подкрепата на братския мексикански народ. По думите му най-добрата ответна реакция би могла да стане национализацията на верига Mc Donald’s и преобразуването им в подверига „народни столове.”

Пабло Иглесиас, който току що се върна от седмичната ТВ програма „Ало”, в която се включи по скайп от скромната си квартира в 2-звезден хотел, започва речта си с думите: „Аз не съм нито ляв, нито десен.” След това той заяви, че винаги е отстоявал правата на пролетариата в противостоенето им срещу олигарсите (след тези думи британският премиер вдигна ръката си със стиснат юмрук, а Путин се прозя).

Испанският премиер призова колегите си да решат въпроса за предприемането на ответни мерки по отношение на САЩ, основавайки се на принципите на непоколебимостта на пряката демокрация. С ръце в джобовете и повишавайки глас, Иглесиас обяви, че в дадената ситуация е принуден да започне незабавен процес на „цифрови публични консултации” с народа и партийните централи.

Пет причини за популярността на Путин

От началото на украинската криза наблюдаваме все по-голям разрив между възприемането на Владимир Путин на Запад и вътре в страната му...

Гръцкият премиер Янис Варуфакис, облечен с кожено яке на Prada и недоволен от изказванията на своите стари приятели по антиимпериалистичната борба, скочи и започна на вика: „Това да не ви е Спарта! Янките разбират само един език!”. Варуфакис заяви, че е готов незабавно да даде заповед гръцките ВВС да бомбардират Вашингтон, Световната банка, МВФ и Белия дом.

След това грозно изявление европейските лидери насочиха погледа си към Путин, който леко се усмихваше.

„Хареса ми изказването на председателя на испанското правителство. Иглесиас смята, че най-доброто в тази ситуация е да не се прави нищо”, каза Путин.

„Другарю Путин, вие би трябвало да разбирате, че имаме много сериозни вътрешни проблеми, не искаме приключения”, възрази испанския премиер.

В това време звъни мобилния на Путин, той внимателно слуша, после кимва с глава и казва: „Господа, моля да ме извините. Налага ми се да отсъствам за малко.”

Какво казва нацисткият поздрав на кралица Елизабет II

Реакцията на домашното кино на кралското семейство напомни за това какъв мощен взрив днес може да предизвикат кадрите от миналото, пише...

Европейските лидери го гледат с недоумение, но не се осмеляват да възразят.

Иглесиас продължава да обяснява на Корбин и Варуфакис, че испанските военни искат да върна насила Каталония в Испания. Освен това, заради щедрата политика на „отворените врати” на испанското правителство в страната са пристигнали 10 млн. иракчани, сирийци, сомалийци и гърци. Безработицата е достигнала катастрофалните 70%.

По цяла Испания се провеждат масови протести с искането да се освободи пухкавият испански майстор-готвач Хосе Андрес, задържан по заповед на американския президент.

В хода на избирателната кампания през 2015 година Доналд Тръмп си позволи нелюбезни изказвания по адрес на мексиканците, като ги нарече „престъпници и насилници”. В отговор на това Андрес напусна съвместния проект с американския магнат за откриването на ресторант в един от хотелите на Ню Йорк. Тръмп го даде под съд, след което испанският готвач се превърна в кумир на противниците на американския президент.

Андерс е не само най-известният в света политически затворник, той влезе в историята и като шампион по сухо гладуване. Готвачът бе принуден да прекрати главната си стачка по време на коледните празници през 2019 г., след като разбра, че здравето му значително се е влошило. В същото време съкилийникът му Сеп Блатер не можеше да мърда от преяждане, тъй като поемаше двойна дажба.

Как газопроводите се превърнаха в гръмоотводи

Игрите с тръбопроводите в Европа са безкрайни. На "Южен поток" бе предвиден дълъг живот, но той възкръсна в образа на "Турски поток", к...

По думите на председателя на испанското правителство, страната сега е изправена пред трудния избор – да отмъсти на американците за нахлуването в Мексико или по различни дипломатически канали да се опита да освободи Андерс.  В този така отговорен момент не остава друго, освен да се потърси мъдър съвет от народа, заяви Иглесиас.

В този момент се отваря вратата и в залата, където се провежда заседанието, влизат усмихнатият Владимир Путин и американският президент Доналд Тръмп. Европейските лидери са сащисани.

„Господа, американският президент и аз постигнахме споразумение, което ще гарантира мира в целия свят, - обяви Путин. – Отсега нататък САЩ ще може да правят всичко, което им хрумне, не само в Мексико, но и в цяла Латинска Америка. Русия е свободна в своите действия в Европа. Ние очакваме възражения от страна на френския президент Марин Льо Пен, но смея да ви уверя, че най-близко време ще може да възстановим Съюза на Олигарсите, извинете, Съюза на съветските.... На целия европейски континент... До Атлантика!”

Путин взима запотената бутилка с водка и пет чаши.

„Да пием за успеха!”, възкликва Путин.

Иглесиас, Варуфакис и Корбин не знаят какво да правят – да се радват или да плачат.

Путин за САЩ: Неприемливо е, когато държава броди по целия свят, да заключи някого в затвора си

"САЩ, доколкото знам, бяха кандидати за домакини на Мондиал 2022. Техният най-близък съюзник в Европа, Великобритания, беше кандидат за...

„Господа, имам един въпрос, - пелтечи Иглесиас. – Може ли аз като Андрес?”

„Него ще пратим в ГУЛАГ”, казва Тръмп. Путин се залива от смях.

---------------------------------------------------------------------

Авторът на статията Джон Карлин от El Pais ни показва бъдещето, в което ръстът на популизма в света е довел до нови конфликти и завръщането на старите авторитарни навици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари