Богатите американци не разбират и не знаят що е то бедност

9479
Богатите американци не разбират и не знаят що е то бедност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Хората около нас, които наблюдаваме, най-вече тези в квартала, в който живеем, ни създават погрешна представа за това колко богата страна е САЩ всъщност. Това твърди журналист от щатския вестник The Washington Post в свой коментар, публикуван на сайта на медията.

Авторът се позовава на изследване, според което богатите хора, които надценяват разпространението на богатството в САЩ, са по-склонни да възприемат икономическата среда като честна и да опонират на политиките на преразпределение на състоянията.

Държавният департамент предупреди за възможни атентати в САЩ и Европа

САЩ разполагат с информация, че екстремистки групировки, включително „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“, планират ...

Това предполага, че нагласите спрямо програмите за подобряване на благосъстоянието не се базират основно на политически идеологии или на личния интерес (ако имам повече пари, аз не бих искал да плащам по-високи данъци). Те също така се влияят от впечатленията, които ние си създаваме от средата, която ни заобикаля.

Това означава, че богатите американци не просто не получават достатъчно информация за това какво означава човек да е беден, те също така не са запознати и с мащаба на разпространение на бедността в американското общество.

Тези резултати означават също така, че богатите и бедните не просто имат различни възгледи за това как богатството трябва да бъде разпределяно сред обществото. Те самите живеята в общества, които имат важни различия, често без допирни точки помежду си, твърди авторът.

Изследването, цитирано от сътрудника на The Washington Post, означава също така, че съвременните американци са все по-малко склонни да живеят близо до хора, чиито доходи не отговарят на техните, както и изобщо да влизат в каквито и да било отношения с тях. А икономическата дупка между богатите и бедните групи, обитаващи един общ град, става все по-широка.

Затишие пред буря

Тази седмица Федералният резерв на САЩ ще проведе среща, посветен на валутната политика. Освен ако събитията не претърпят обрат, инстит...

Ако богатите американци, днес живеещи в своя собствен и изолиран свят, традиционно са общували и с по-бедните семейства в миналото (което европейските пътешественици от миналото винаги са отбелязвали в своите пътеписи за САЩ, включително и Алеко Константинов), днес е много по-малко вероятно това да се случи.

Aвтор: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари