Freitag: Дилетанти водят Украйна към гибел

45546
Freitag: Дилетанти водят Украйна към гибел
Снимка: Getty Images/Guliver

Немският в. Freitag излезе с остър критичен материал срещу властите в Киев, назовавайки ги "олигарси, дилетанти и мошеници".

"Примерът на Украйна доказва, че епохата на капитализма е изживяла времето си. Това в Украйна не е капитализъм, а бизнес кампания, заменила достойните кадри с мошеници, които доизлапват на хапки онова, което е останало", се казва в статията, озаглавена "Честна компания".

Възобновени са бойните действия около летището на Донецк

Възобновени са бойните действия около летището на Донецк, съобщава УНИАН, позовавайки се на пресцентъра на АТО. „Към 14.00 часа ...

"Украйна - това е образцов съвместен проект на САЩ и ЕС, илюстрираща техните ценности, като се започне от президента-олигарх, който не се свени да приема в армията фашисти, тероризиращи народа, мине се през премиера, работещ от дълго време в полза на САЩ, и се стигне до боксьора, станал кмет на Киев".

В материала се критикува остро и назначението на бившия грузински президент Михаил Саакашвили, когото украинският президент Петро Порошенко постави начело на т.нар. "консултативен международен съвет за реформи", чиято задача официално е да прави предложения и препоръки по реформите в страната.

"Последното попълнение е престъпник, какъвто се явява бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, намерил убежище в страната на измамниците - САЩ. Неговата задача ще бъде да координира доставката на оръжие за Украйна с цел изостряне на гражданската война", пише Freitag, цитиран от РИА Новости.

Трябва да се отбележи, че през последните месеци още трима души от бившия грузински елит получиха министерски постове в украинската администрация. Всички те са близки до Саакашвили, срещу когото в родината му текат дела за злоупотреба с държавни средства и превишаване на президентските правомощия.

Правим специален център за връзка с етническите българи в Украйна

Още от днес започва да се работи по създаването на Координационен център, който да осигури поддържането на постоянна връзка със сънар...

"Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, немският финансов министър Волфганг Шойбле и други европейски политици ще хвърлят съглашението за мир в пропастта, ако и в бъдеще продължат да общуват с политиците, управляващи в момента Украйна", се отбелязва в заключение в материала на Freitag.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари