Кремъл отмени настъплението в Донбас

8863
Кремъл отмени настъплението в Донбас
Снимка: Getty Images/Guliver

Сега ситуацията в Източна Украйна е такава, че всичко може да се случи. Това казва руският военен експерт Павел Фелгенгауер за украинското издание Апостроф във връзка с конфликта в източните региони на страната.

„По всичко личи, че на 14 или 15 август трябваше да започне настъпателна операция” срещу украинските сили. „Кремъл обаче я отмени. Може би тя просто е била отложена, а може и да е напълно отменена. Войските на ДНР и ЛНР се намират изцяло под контрола на руските военни. Така че, когато им нареждат да прекратят огъня, те го прекратяват”, казва анализаторът.

ЕС удължава санкциите срещу Русия до 15 март

ЕС ще вземе решение за удължаване на санкциите срещу руски и украински лица и фирми до 15 март следващата година с цел да продължи нат...

„Мисля, че ако в Донбас има ескалация на насилието, тя може да се случи не само под предлог недоволството на така наречените Донецка и Луганска народна република относно измененията в Конституцията на Украйна. Може би сега Кремъл е решил, че заплахата и така е достатъчно голяма”, казва още експертът.

Според него обаче все още е рано да се правят изводи за това, което е било решено в Кремъл. „Сега може да се каже, че на практика всичко зависи от позицията на ръководството на Русия. Можем да предвидим, че скоро силна ескалация на насилието в Донбас няма да има. Възможни са отделни престрелки, но само на местно ниво. За развитието на събитията като цяло обаче е твърде рано да се говори”, допълва Фелгенгауер.

Апостроф

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари