Нидал Алгафари: Не може да ограбваш, а после да не искаш бежанци

13632
Нидал Алгафари: Не може да ограбваш, а после да не искаш бежанци
Снимка: Gettyimages.com

Кризата в Ирак я създаде една голяма коалиция, в която участваше и България. Не може хем да искаш да си в меда, хем да няма жило. Какво стана в Ирак – средства за масово унищожение не намериха, терористи не намериха, само петрол. Сега идва огромна бежанска вълна заради разрушението на Сирия, на Ирак, натискът върху Турция, заяви социологът Нидал Алгафари по въпроса с бежанците.

Същевременно бившият евродепутат Димитър Стоянов пред Нова телевизия хвърли вината за сегашната бежанска вълна на Европейския съюз, който през годините с различни актове е насърчавал идивидуалната имиграция. Според Стоянов това, че германците са казали, че ще ни връщат бежанци, не значи, че ние трябва да ги приемем. България е транзитна зона, тук работа няма, тези хора ще се връщат пак в Германия, във Франция, в Англия – това е доказано с времето, добави Алгафари. Стоянов пък даде нов пример с репортаж как в Италия горели общежитие и викали „Аллах Акбар”. Ако за това са дошли в Европа, то не трябва да бъдат приемани, категоричен беше той.

Над 400 000 имигранти са поискали убежище в Европа

Повече от 400 хиляди мигранти са подали официално искания за убежище в ЕС от началото на годината, съобщи говорителката на Европейската...

Не може с векове западни корпорации да източват бившите си колонии и сега да не искат да приемат хората, на чийто гръб са трупали пари, заяви Алгафари. А Стоянов добави, че години наред големите европейски държави дори  са насърчавали емиграция от бившите си колонии, но сега затягат режима и за тях.

Само за последните три дни в Македония са дошли 3600 бежанци. Заради огромната бройка Скопие пусна специални влакове за имигранти, с които ги превозва към Сърбия. В Сърбия премиерът Александър Вучич обяви, че имигрантите не са зло и страната му няма да се чуди на кого да ги прехвърли и ще им помага, но сръбският външен министър Ивица Дачич посочи, че заради голямата бройка бежанци ще има прехвърляне към България и Хърватия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари