Отровната кухня на Брюксел

40602
Отровната кухня на Брюксел
Снимка: Getty Images / Guliver

В Брюксел европатите приготвят отровни блюда. Какво значи "европат", ще попитате. Сякаш става въпрос за някаква патология или подход при лечение на заболяване. Ако искаме да характеризираме технократите от Брюксел, то този термин отразява действителността по-добре от благозвучния "еврофил", пише в свой анализ холандското издание "De Telegraaf".

Не, не става въпрос за натрапчивата идея, която се разпространява, изпреварвайки логиката без да обръща внимание на обективните факти. От европейския континент трябваше да бъде издигнато монументално, могъщо, социално справедливо едно цяло. За целта историята и културата на всички тези народи трябваше да бъдат стеснени до размери, удовлетворяващи европатите. Изключителните ясновидци от ЕС бяха способни да предотвратят нова война в Европа. Изключителните мислители от ЕС можеха обезпечат небивало благосъстояние.

Радан Кънев: Очаквам негативен доклад от Брюксел за България

Очаква се най-негативният до момента доклад на Европейската комисия по механизма на сътрудничеството, както по прилагането му, така и п...

Така европатите приготвиха украинското блюдо. В кухнята все ни се струва, че може да добавим още нещо. На Брюксел му беше малко това, че в чинията, приготвена за жителите на Северна Европа, вече стояха колосалните проблеми на Южна и Източна Европа – към тях трябваше да се добавят и тези на Украйна. Затова на украинците подариха надеждата, че ще им бъде сервирано богато блюдо от ЕС.

Украйна може да стане също така свободна и благополучна, както Германия, крещяха европатите. Елате при нас – жителите на северните страни ще платят за това. Че Украйна има своя култура, че граничи с Русия – тези факти не са толкова важни в сравнение с идеите на европатите, че ЕС няма граници освен тези, които са способни да си въобразят самите европати.

Алчност

Русия също има своята история и култура. И самата мисъл, че Украйна ще стане част от ЕС и може би НАТО, за Русия е неприемлива. Който и да управлява в Кремъл, той ще застане срещу подобни планове. Това са суровите и безпощадни факти, за които се затваряха очите, когато погледът на европатите попадна върху Украйна.

Именно на Брюксел се пада значителната част от вината за разразяването на гражданската война в Украйна. А безотговорните и алчни за власт европати продължават спокойно да се разхождат на свобода – никой от тях не понесе наказание, докато хората загиват за призрачната илюзия. Та нали европатите предложиха на Украйна нещо, което ЕС не е в състояние да осъществи.

Брюксел: Изпълнявайте споразумението по Южен поток

България ще издаде необходимите разрешителни за "Южен поток" и ще продължи подготвителните дейности по реализацията на проекта. Това...

Самият ЕС е илюзия, поддържана от група технократи и чиновници, които частично успяха да отстранят от работата им националните парламенти на страните-членки на ЕС и без подкрепата на повечето народи на Европа установиха собствени правила на играта и законите. Легитимността на ЕС се основава не на волята на народите, а на волята на технократите.

Европейската революция е проект на политиците, а не на гражданите и в света на европатите е немислимо да се постави под съмнение посоката и съдържанието на европейския проект. В противен случай автоматично се превръщаш в еврофоб, еретик, който се е осмелил да изкаже критика, заплашен от смъртна присъда, точно както в исляма.

Друго отровно блюдо бе поднесено от гърците. Еврото е чудовище, но то задължително трябваше да бъде поднесено, независимо от последиците. Елитът имаше нужда от илюзията за единство. Него, на практика, го нямаше, но те си мислеха, че единната валута би могла да създаде нещо подобно.

Секта

Европейският проект е вяра. За фактите отдавна е забравено. Това, което виждам, е секта, която държи в ръцете си процесите по приемането на повечето политически решения. Вечен мир в Европа? Брюксел сам събуди руската мечка. Вечно благосъстояние? Машината за печатане на евро работи и само ни прави по-бедни.

Крисия взриви Брюксел с гласа си

Малката Крисия Тодорова покори Брюксел с големия си глас. Тя бе там по покана на Европейския парламент, където изпълни песните "Amazing...

Но не очаквайте, че елитите ще се усъмнят в това какви рискове повличат решенията им. Кой трябва да каже: не трябваше да стигаме толкова далече в отношенията с Киев, ние не разбираме какво представлява Украйна и нямаме представа за това как се разпореждат с кредитите тези южняци, чието жизнено кредо е – "какво трябва да се прави, ще помислим утре”.

На 11 февруари в Минск се проведоха преговори, чиято цел беше постигането на мир. Вие добре трябва да разберете, че в Украйна се води война между ЕС и Москва, но с чужди ръце. Затова там бяха създадени тези фигури, които предупреждаваха, че ще започне война, ако ЕС не се погрижи за съществуването ни.

Не, в Европа няма да има мащабна война. Та нали нямаме европейска армия и войници, които да са готови да умрат за Киев. За щастие. Достатъчно е вече и това, че европатите приготвиха за Украйна, Гърция и нас самите: отровни блюда от брюкселската кухня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари