Половината от 100-те най-богати милиардери в света са от САЩ и Русия

26781
Половината от 100-те най-богати милиардери в света са от САЩ и Русия
Снимка: Thinkstock

Едва 1% от земляните притежават половината от цялото световното богатство.

100-те най-богати милиардери на Земята разполагат с общо благосъстояние, което е по-голямо от брутния вътрешен продукт на почти всичките държави по света.Всички тях ги обединява едно – те стават още и още по-богати с всяка изминала година.

Най-младият от 100-те най-богати хора в света е Марк Зукърбърг – откривателят на социалната мрежа Фейсбук. Той е едва на 31 години, а вече притежава нетни активи на стойност 35 милиарда щатски долара.

Най-възрастният от тях, един от откривателите на популярната в Европа и Съединените щати евтина верига хипермаркети Aldi,почина през лятото на миналата година на 94-годишна възраст. Приживе, той бе класиран на 21-во място в класация на най-богатите хора в света.

67 години е средната възраст на 100-те най-богати хора в света, като тяхното средно благосъстояние се равнява на 15.7 милиарда щатски долара.89 от тях са мъже, като само 11 са представителките на нежния пол.

Какво е разпределението на 100-те най-богати хора в света по континенти и държави?

Северна Америка

САЩ, Грузия и ЕС са оказали помощ за предотвартяване на атентати на олимпиадата в Сочи

За предотвратяване на терористични атаки на обекти на Олимпийските игри в Сочи САЩ, Грузия и няколко страни от ЕС са помогнали на руск...

40от 100-те най-богати хора са от Северна Америка, като сред тях има двама мексиканци и само един канадец. Всичките останали 37 души са от Съединените американски щати. Това означава, че повече от 1/3 от най-богатите хора в света са граждани на САЩ.

Европа

35 от 100-те най-богати в света са европейци.

Най-много сред тях са гражданите на Руската федерация – общо 11, което прави Русия втората държава на планетата след САЩ, в която живеят най-много от най-богатите хора на Земята.

Шестима от 100-те най-богати в света са от Германия и четирима от Франция.Италия и Швеция разполагат с по трима от тях, двама са от Швейцария, а Великобритания, Нидерландия, Испания, Кипър, Чехия и Украйна имат по един.

Турция и САЩ подписаха официално за базата Инджирлик

Турция и САЩ подписаха споразумение за използването на ВВС база в Инджирлик от американските военни. Това съобщи говорителят на турск...

Ако Европейският съюз официално беше отделна държава, с неговите 23-ма милиардери, които влизат в 100-те най-богати в света, той щеше да измести Русия от първото място на Стария континент и от второто на Земята.

Азия

В Азия живеят 18 от 100-те най-богати милиардери на планетата.Най-много сред тях са китайците – общо 7 души, като 4-ма от тях са от специалния административен район Хонконг – колония на Обединеното кралство до 1997 г. На второ място в Азия се нарежда Индия с нейните 5-ма милиардери, които влизат в 100-те най-състоятелни в глобален мащаб. Учудващо, само двама от най-богатите милиардери в света са японци. Малайзия, Саудитска Арабия, Филипините и Южна Корея също разполагат с по един от най-богатите хора в света.

Южна Америка

Само 5-ма от най-богатите милиардери в света са южноамериканци. Двама от тях са бразилци, още двама са колумбийци и един е от Чили.

Експерт от Турция: Преговорите по "Турски поток" не са спрени, просто няма напредък

Преговорите по проекта за газопровода "Турски поток" не са прекъснати, просто в тях няма напредък. Такова мнение пред ТАСС изрази Волка...

Африка и Австралия

Континентите Австралия и Африка разполагат само с по един милиардер, като австралиецът е от Австралийския съюз, а представителят нетрадиционно най-бедния континент е жител на Нигерия.

Използани източници: Bloomberg; WolframAlpha; Wikipedia.

Автор:Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари