Бежанците са наши съюзници, но трябва да знаем кой идва в Европа

7650
Бежанците са наши съюзници, но трябва да знаем кой идва в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Европа, целият Запад, всички хора, които не желаят да се подчинят на виждането за света на Ислямска държава, се намират в състояние на война с тях. И всичко е поради факта, че ИД иска да убие всеки от нас, ръководейки се от идеология, подобна на нацистката.

„Но ние трябва да допуснем, че терористичните актове на "Ислямска държава" разпалиха ненавистта към мюсюлманите“,  пише в свой коментар репортерът Любош Палата за чешкото издание MF DNES.

Еврогащите на Бате Бойко се изхлузват

Заради атентатите в Париж Европа ще започне да инвестира по-усилено в отбранителния сектор и това може да намали еврофондовете. Това оп...

Намираме се в състояние на война, независимо от това, че засега на военните фронтове, където се водят истинските боеве с ИД, няма наши войници. Независимо от това, че не сме изпратили нито един самолет от нашата авиация. Но ние доставяме оръжие на кюрдите, доставяме самолети на иракското правителство. И най-вече сме част от тази цивилизация, която ИД иска да унищожи.

Ние сме в състояние на война и затова трябва да се борим

Хората, които бягат от Сирия и Ирак в Европа, бягат от същата опасност, от същите убийствия, които в петък вечерта поразиха Париж. Те се спасяват от кървавата безпощадна война, в която ИД е най-жестоката страна. Със своите зверства и безмилостност към противника ИД превъзхожда армията на Асад.

Бежанците не са били и не са нито съюзници, нито съчувстващи на Ислямска държава, иначе щяха да отидат в Мосул, а не в Берлин, Мюнхен или Стокхолм.

Това са жертви на същата тази война, която се води в Близкия Изток, в която вече десетки години загиват хора в атентати в Ирак, миналата седмица – в Бейрут, а преди това в руския самолет над Синай.

Цветанов: Ако бях министър, щях да арестувам Сидеров същата нощ

Смятам, че имаше възможност да се вземат законовите мерки още през нощта на инцидента пред НАТФИЗ. Ако бях вътрешен министър, щях да ин...

Недооценихме тази война. Ислямска държава използва всички средства и за щастие засега това са само обикновени бомби и автомати Калашников, затова загиналите в Европа са десетки и стотици, а не хиляди или десетки хиляди. Срещу ИД водим само „Ограничена война“. Това трябва да спре и ИД трябва да бъде унищожена, колкото се може по-бързо, преди тя да извърши още по-големи зверства, отколкото атентатите в Париж.

Бежанците са наши съюзници

Но най-важното, което ние не бива да допускаме, е ненавист към мюсюлманите, предизвикана от терористичните актове на Ислямска държава. Това би било грешка – такава, както сравняването на терористите от ИРА към католиците. Това е същото, като да считаме за терористи всички чеченци. Не бива да допускаме това, защото точно това искат тези, които организираха терористичните актове в Париж.

Естествената реакция, която ще последва, е стремежът незабавно да се получи контрол над потока от бежанци, насочващи се към Европа. Трябва да знаем кой идва тук. Така или иначе щяхме да стигнем до това, но атентатите в Париж ускориха процеса.

Дори в тази тежка минута не бива да забравяме за основата на нашите европейски ценности: човечност, хуманност, съчувствие. Длъжни сме да възпрепятстваме всякакъв опит за мъст към бежанците от страна на тези, които се заблуждават или са фанатици. Ние трябва да продължим да оказваме помощ на бежанците, бягащи от сирийската и иракската война.

Карбовски "свали" Плевнелиев, Митов и Бъчварова, Гарелов иска пренасяне на войната

Нещата са доста страшни. Ако продължаваме да приемаме врага в нашия свят, ние не можем да изгреем. Дори това да не бяха хора, а 1 млн. ...

Бежанците не са ни врагове – това са хора, които са пострадали от същата война, която застигна и нас в Париж. За Ислямска държава ние сме един и същ враг. Затова нека бъдем съюзници и заедно да я изтрием от лицето на Земята. Иначе след време тя ще изтреби нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари