Демократите се обърнаха към Айова

4488
Демократите се обърнаха към Айова
Снимка: Getty Images/Guliver

Тримата демократи, които искат да са следващият президент на Съединените щати, отправиха последните си послания към избирателите в Айова, където следващата седмица местната партийна клика започва продължаващия месец процес по избор на партийна номинация за президентските избори, предаде радио Voice of America. Бившият държавен секретар Хилари Клинтън каза в кметството на града, че тя е „доказал се боец“ и подчерта опита си като част от кабинета на президента Обама. Тя каза, че военните действия трябва да се използват само в краен случай и настоя за използването на дипломация, макар да е „бавна“ и отегчаваща“.

Клинтън коментира и изказването на водещия кандидат на републиканците, Доналд Тръмп, за мюсюлманите, определяйки го като пренебрежително, обидно и противоречащо на американските ценности. По думите ѝ, защитаването на страната означава да се уверим, че мюсюлманите „са с нас“.

Обама предпочита Клинтън пред Сандърс

Президентите се опитват да не изразяват подкрепа, но Барак Обама предприе действия близки до това, като изрази предпочитанията си към Х...

На предната линия

„Те са на предните линии, защитавайки себе си, своите семейства, своите деца и всички останали, а същото важи и за мюсюлманите по цял свят. Нужна ни е коалиция включваща мюсюлманските нации за справянето с „Ислямска държава“, и е доста трудно да измислиш как да създадеш коалиция с държавите, чиято религия обиждаш. Затова трябва ясно да заявим колко погрешно е това“, каза Клинтън.

Хилари Клинтън отдавна е водещия лидер при демократите, но през последните седмици сенатор Бърни Сандърс има своите успехи в допитванията в Айова.

Сандерс каза в отговор на Клинтън, че опитът е важен, когато си президент, но това е в сила и за преценката, а той има опита и преценката да може да се справи с много трудни въпроси. По думите му, кампанията му е привлякла възторг, докосвайки чувствата на американците, които разбират, че настоящата политическа система не работи.

„На мен ми изглеждам, че кризата, с която сме се сблъскали като държава е в неравенството, бедността в Америка, поквареността и нечестната финансова система, а тези проблеми са толкова сериозни, че ние трябва да отидем отвъд установените политики и икономики“, каза той. „Според мен, ние е нужда политическа революция. Милиони хора да заявят, че правителството е на всички ни, не само на малцина“, допълва той.

Хилари включи България в предизборен клип

Кандидатът за номинация на демократите за предстоящите тази година президентски избори Хилари Клинтън включи кадри от посещението си ...

Далеч назад в допитванията изостава бившият губернатор на Мериленд Мартин О‘Мали, но той не показва никакви признаци на чезнещ ентусиазъм. Той ясно заяви, че „участва, за да спечели“.

Процесът на избор на кандидат

Процесът на избор на кандидат на партията прави О‘Мали важен за резултата в Айова. Ако не получи 15% подкрепа, ще бъде елиминиран и подкрепящите го ще могат да избират между Клинтън и Сандърс.

О‘Мали предлага своя план за достъпно колежанско образование, работа за военните ветерани и имиграционна реформа. Той подчерта и работата си като губернатор за равните права, припомняйки, че неговият щат прие брачното равенство и забрани дискриминацията на транссексуалните.

„Вярвам, че гениалното на този наш американски експеримент е, че всяко поколение предприема действия за включването на повече хора в икономиката, социалния и политическия живот в страната. Всяко поколение има възможността да подобри нашия съюз“ като държава.

Клинтън заяви, че ще въведе нови санкции срещу Иран, ако стане президент

Бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент на страната от Демократическата партия Хилари Клинтън призова към нови санкции...

Voice of America

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари