Deutsche Welle: Германия е готова да прости на Турция всичко, само да не отстъпва на Русия

6090
Deutsche Welle: Германия е готова да прости на Турция всичко, само да не отстъпва на Русия

Немското правителство разбира колко далечни са действията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган от спазването на принципите на законност, но в сегашните условия Германия не може да измисли друг изход освен сътрудничество с него, пише Deutsche Welle, цитиран от РИА Новости.

Представители на немската парламентарна опозиция нееднократно са посочвали многобройните "грехове" на Ердоган, подчертавайки, че войната срещу кюрдите, арестите на журналисти и доставките на оръжие на терористите от "Ислямска държава" дават достатъчно основания за отказване от идеята за близко сътрудничество с Турция, пише изданието.

Външният министър на Австрия: ЕС е изпадал в опасна зависимост от Ердоган

Евросъюзът е решил да прехвърли част от отговорността за бежанците върху Турция, за да не си цапа ръцете, и Анкара е получила прекалено...

Независимо от това Турция, както и Саудитска Арабия, се разглеждат от Германия като "фактор за стабилност" в Близкоизточния регион. Германия настоява, че поддържането на партньорски отношения с тези страни ще остане единственият начин за оказване на съпротива на тероризма, недопускане на влошаване на ситуацията и регулиране на проблема с бежанците, отбелязва Deutsche Welle.

Но има и друга причина за сътрудничеството на Германия с тези страни, чийто политически курс нарушава основите на политическите ценности.

Според немския експерт по външна политика и депутат от ХДС Родерих Кизеветер, с укрепване на връзките с Турция и Саудитска Арабия, Германия се опитва да си осигури увереност, че ситуацията в Близкоизточния регион, който се отнася към сферите на Европа, няма да се контролира от такива държави като Русия и Иран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари