Манията за величие на Меркел се превърнала в беда за цяла Европа

6056
Манията за величие на Меркел се превърнала в беда за цяла Европа
Снимка: Gettyimages.com

Стремежът на германския канцлер Ангела Меркел еднолично да взема решения по "спасението" на бежанците не е нищо друго освен украсена от хуманистичен патос мания за величие, за която Европа трябва да се разплаща не едно десетилетие, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten, цитиран от РИА Новости.

Зацикляйки на своята натрапчива идея да приеме колкото се може повече мигранти, германският канцлер не се готви да предлага програма за борба с насъщните проблеми. Непрекъснатият поток бежанци превръща миграционната политика на Меркел в "сизифовски труд" и доказва, че държавите не се справят с възложените им непосилни задачи.

Депутати от партията на Меркел заявиха, че Германия не може да се справя с мигрантите

Група от около 40 депутати от партията на канцлера Ангела Меркел изпратиха писмо до нея, в което призовават за изоставяне на либералнот...

По цяла Европа за регулиране на кризата общински, човешки и материални ресурси са задействани в такъв обем, за който федералното правителство очевидно няма никаква представа, отбелязва авторът на статията.

Меркел си представя интеграцията на бежанците като поредната точка в списъка, която е необходимо да се изпълни за подобряване на собствения имидж в очите на световната общественост. Но интеграцията се явява двустранен процес, за който са нужни търпение, разбиране и усилия от всяка от страните, а това значи, че само едното желание на канцлера не е достатъчно за това.

Повечето привърженици на "политиката на отворени врати" на Меркел са социално осигурени граждани от горната прослойка на обществото, които се ръководят от абстрактни представи за хуманизъм. Те едва ли често се сблъскват с мигрантите лично и подобна позиция не изисква никакви жертви от тях – именно затова им е толкова удобно да разсъждават за това, че заради спасението на бежанците европейците трябва да "затегнат колана", продължава авторът.

Но на другата половина на обществото, в която ще бъдат "интегрирани" мигрантите, няма да им е лесно. Освен това в долните слоеве на населението фактически не остава право на избор, тъй като всеки, който се обявява срещу безграничния прием на бежанци, е обвиняван в жестокост и ксенофобия.

Рейтингът на Меркел падна до рекордно ниско ниво

До рекордно ниско ниво от 2013 година падна обществена подкрепа за управляващата в Германия коалицията, начело с Христиан-демократичен ...

В крайна сметка гражданите имат само един изход – да гледат на случващото се през същите розови очила, както и канцлерът на Германия, и да не мислят за това, че днешните грешки на европейските политици ще се обърнат в последствия, които ще трябва да се решават още не едно десетилетие, заключава изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари