Шрьодер: Удължаването на антируските санкции е абсурдно

4362
Шрьодер: Удължаването на антируските санкции е абсурдно

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер в интервю за Handelsblatt нарече абсурдно удължаването на антируските санкции независимо от значителните успехи в урегулирането на конфликта в Украйна, пише РИА Новости.

"Вината на федералното правителство също е в това, че независимо от осезаемия прогрес в реализацията на Минските споразумения, санкциите не само не бяха снети, но бяха удължени. Това е абсурд", казва политикът.

САЩ разширили санкциите срещу Русия в стремеж към хармония

САЩ разшириха санкциите срещу Русия, за да "хармонизират още повече" своя списък с ЕС. Това заявил говорителят на американското посолст...

Шрьодер отбелязал също, че Западът е извършил голяма грешка, опитвайки се да реши сирийския конфликт с преговори за свалянето на Асад.

Причина за влошаването на отношенията между Русия и Запада стана ситуацията в Украйна. Първите санкции на ЕС и САЩ бяха насочени срещу отделни физически лица и компании, но в момента те се отнасят до цели сектори на руската икономика.

Като ответни мерки Русия ограничи импорта на продоволствени стоки от държави на ЕС, Канада, Австралия и Норвегия.

Решението за удължаването на санкциите срещу Русия за още половин година беше взето от Съвета на ЕС през декември. Действието на така наречените ограничителни мерки изтичаше на 31 януари 2016 година, но според заявлението на Съвета на Европа те бяха удължени във връзка с неизпълнението на условията на Минските споразумения за урегулиране на конфликта в Украйна до 31 декември 2015 година. Освен това Евросъюзът обеща да следи изпълнението на споразуменията.

ЕС удължава с половин година санкциите срещу Русия

Страните членки на ЕС се споразумяха да продължат икономическите санкции срещу Русия, съобщава "Спутник". Санкциите срещу Русия са удъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари